Oikeustieteen valmennuskurssit

Kurssiien sisältö

Oikeustieteen kurssilta saat etumatkaa muihin pyrkijöihin nähden!

Oikeustieteelliseen pääseminen edellyttää kykyä omaksua suuri määrä tietoa ja erikoissanastoa lyhyessä ajassa. Pelkkä lukemisen määrä ei siis ratkaise valintakoemenestystä, vaan hakijan on myös luettava oikein ja opeteltava oikea vastaustekniikka. Asiantuntevat opettajamme ovat oman aihealueensa lisäksi perehtyneet valintakokeisiin ja tietävät tarkkaan, mitä taitoja ja tietoja valintakokeessa menestyminen vaatii. Asiantunteva opetus ja mahdollisuus selvittää epäselvät kysymykset heti niiden ilmetessä ovat tuloksekkaan valmistautumisen avainasioita. Opetuksen lisäksi saat kurssilta tukea ja ohjeita myös itsenäiseen opiskeluun ja kannustusta tehdä parhaasi oikeustieteellisessä valintakokeessa.
Oikeustieteellisten valintakokeeseen valmistavat valmennuskurssit löydät täältä. 

Valintakoetietoja

Kokeessa vaaditaan yksityiskohtaista valintakoekirjallisuuden hallintaa ja kykyä soveltaa tietoa.

Mielenkiintoinen ja monipuolinen ala

Oikeustiede on yhteiskunnallisesti merkittävä ja monipuolinen ala, jota opiskelevalla on kaikki ovet avoinna tulevaisuuden suhteen. Oikeustieteilijät työllistyvät monille eri aloille ja useisiin erilaisiin tehtäviin. Juristina voit työskennellä varsinaisen oikeussalityöskentelyn lisäksi esimerkiksi hallinnollisissa tehtävissä tai vaikkapa liike-elämän palveluksessa. Opintojen aikana on myös mahdollista erikoistua itseä eniten kiinnostaviin kysymyksiin ja aihealueisiin. Juristin koulutus tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet myös kansainvälisiin tehtäviin.

Oikeustieteelliseen hakeminen 

Oikeustieteellisillä tiedekunnilla on käytössään yhteisvalinta. Valintakoeyhteistyössä ovat mukana Helsingin, Itä-Suomen, Lapin ja Turun yliopistot. Tämä tarkoittaa, että voit hakea samalla valintakokeella vaikkapa kaikkiin oikeustieteellisiin tiedekuntiin.

Voit päästä opiskelemaan oikeustiedettä joko ylioppilastodistuksen tai valintakokeen perusteella. Opiskelijoista 40 % valitaan todistuksen ja 60 % valintakokeen pisteiden perusteella. Vain ensikertalaiset hakijat voivat tulla valituksi todistusvalinnassa.

Oikeustieteen valintakoe on edelleen yksi vaativimmista valintakokeista. Valintakirjallisuus ilmestyy vain noin kuukautta ennen valintakoetta, mutta kirjallisuus on siitä huolimatta pystyttävä hallitsemaan lähes sanatarkasti. Kokeissa on ollut useita erilaisia tehtävätyyppejä, esimerkiksi monivalinta-, essee-, oikeustapaus-, väittämä- ja aineistotehtäviä.

Oikiksen vanhoja valintakokeita löydät täältä.


Hakijamäärät kevät 2023


Hakukohde

Kaikki hakijat (ensisijaiset)

Aloituspaikat

Pisterajat todistusvalinta

Pisterajat valintakoe ensikertalaiset / kaikki

Sisäänpääsyprosentti*

Helsingin yliopisto

3574 (2640)

160

130,5

44 / 43

4,48 %

Helsingin yliopisto (Vaasa)

2212 (199)

40

123,2

37 / 35

1,81 %

Itä-Suomen yliopisto

2947 (605)

50

123,1

38 / 45

1,70 %

Lapin yliopisto

3022 (608)

140

116

35 / 35

4,63 %

Turun yliopisto

3729 (1470)

120

128,1

43 / 41

3,22 %

*Sisäänpääsyprosentit kaikkien hakijoiden ja aloituspaikkojen määrän perusteella.

 

Kurssikokemuksia

Otteita kurssilaisten palautteista aiemmilta vuosilta:

Kevät 2023

"Kirjojen ja artikkelien kertaaminen ja niiden sisällön avaaminen. Sekä toi tietynlaista rauhallisuutta ettei stressaa liikaa."

"Tunnit auttoivat ymmärtämään asioita, joita ei itse kirjoja lukiessa ymmärtänyt heti."

"Asian sisäistäminen paremmin."

"Opetus oli hyödyllistä ja erityisesti opetuksen aikana tehdyt tehtävät."

"Kurssissa oli hyvät opettajat ja osasivat kertoa asiat hyvin ja selkeästi, asiat ei jääneet epäselviksi."

"Tunnit olivat ytimekkäitä ja pysyttiin hyvin aiheessa."

"Opettajat olivat myös ns ihmisten tasolla eivätkä unohtaneet ikinä kannustaa epäonnistumisista huolimatta."

Kevät 2021

Mitkä olivat kurssin suurimmat hyödyt sinulle?

”Vastaustekniikkaa olisi ollut mahdotonta löytää tai oppia ilman kurssia. Teoria-ja tehtävämateriaali oli erittäin iso plussa!” 

”Ekaa kertaa kun oon hakemassa, niin oli apua siitä, että käytiin opettajajohtoisesti asioita läpi. Tuntui, että tajusi asioita paremmin. Oli myös hyvä, kun sai vastauksia epäselviin asioihin.”

”Opiskelun rytmittäminen, sekä joidenkin hankalampien asioiden avaaminen opettajajohtoisesti.”

”Uskoisin, että hyödyin eniten siitä, että luennoilla selitettiin auki käsitteitä joita en itse täysin käsittänyt. Myös tehtävien määrä ja laatu tyydytti.”

”Sain rytmiä arkeen ja vinkkejä siihen mihin keskittyä ja miten opiskella.”

Mielipiteesi kurssista kokonaisuutena?


”Kaikki mitä odotin ja paljon enemmän. Kaikki tiivistelmät, diat, vinkit, niksit, kokeet ja monet muut metodit ovat auttaneet luku-urakassa. Itse haen ekaa kertaa, joten ymmärryksen saaminen kokonaisuudesta, ei vain kirjojen suhteen, mutta koko oppimisprosessista ja oikeustieteestä yleensäkin ottaen on ollut erityisen tärkeää.”

”Kokonaisuutena hyvä, oppitunteja hyvä määrä. ”

Viime kauden (2021) opettajat saivat kurssilaisilta arvosanaksi (1 - 5 asteikolla) 4,16. Arvioitavana olivat opetuksen valintakoekeskeisyys, kannustavuus sekä asioiden esittämistaito.


100% kyselyyn vastanneista kurssilaisista olisi valmis suosittelemaan kurssia.




Kevät 2022

"Mahdollisuus kysyä ja asioiden läpikäynti tunneilla toi varmuutta ja tukea lukemiseen."

"Yksityiskohtaisesti eri asioihin keskittynyt laadukas kurssi."

"Hyvin kasattu kokonaisuus, joka jätti tarpeeksi aikaa omalle lukemiselle, mutta käsitteli asiat tarpeeksi laajasti."

"Opettajat tekivät hyvin laadukkaita tehtäviä, joista oli suuresti apua. Lisäksi opetuksessa mukana pysyminen oli helppoa."

"Vastaustekniikka, tehtävät sekä harjoituskoe."

"Kurssidioihin oli hyvä palata vielä tuntienkin jälkeen."

Kevät 2020

Mitkä olivat kurssin suurimmat hyödyt sinulle?


”Asioiden hahmottaminen paremmin, oli myös hyödyllistä esittää opettajalle kysymyksiä”

”Luennot ja asioiden selitys selkeästi ja ymmärrettävästi.”

”Sain eniten hyötyä kurssin tehtävistä, erityisesti palautettavasta esseestä ja oikeustapaustehtävästä sekä materiaalivihon tehtävistä.”

Mielipiteesi kurssista kokonaisuutena?


”Kurssimateriaalit olivat hyödyllinen lisä pääsykoemateriaalin rinnalle.”

Etäopetuskurssit

Opettajat

Oikeustieteen valmennuskurssilla valmentaudut vaativaan valintakokeeseen kolmen osaavan opettajan kanssa!

Tuomas Karjalainen opettaa oikeustieteen valmennuskurssilla yhden valintakoekirjan osuuden. Lisäksi Tuomas toimii opettajana kurssin luku- ja vastaustekniikan opetustunneilla. Tuomas on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, mikä tarkoittaa sitä, että hän saa esiintyä oikeudenkäynneissä. Tuomas on opettanut valmennuskursseilla jo useamman vuoden ajan. Tuomaksesta on mukavaa opettaa oikikseen pyrkiviä nuoria ja onkin suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot. Viime kevään Eximian kurssilaisilta Tuomas sai erinomaista palautetta!

Kati Yläranta opettaa oikeustieteen valmennuskurssilla yhden valintakoekirjan osuuden. Kati opiskelee Lapin yliopistossa oikeustiedettä. Opetustyö on Katin sydäntä lähellä ja hän onkin opettanut oikeustiedettä kansanopistossa muutaman vuoden verran. Valmennuskurssilla Kati opettaa kuudetta kertaa. Oikeudenkäyntiprosessi on tuttua korkeakouluharjoittelun kautta. Katista on innostavaa auttaa muita onnistumaan ja pääsemään tavoitteeseensa

Riikka Kohler opettaa oikeustieteen valmennuskurssilla yhden valintakoekirjan osuuden. Riikka on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri sekä yhteiskuntatieteiden maisteri. Riikka on työskennellyt muun muassa lakimiehenä asianajajatoimistossa vastuullaan perhe-, lapsi- ja rikosoikeus. Tällä hetkellä Riikka toimii julkisena oikeusavustajana. Riikka on opettanut Eximialla aikaisemmin oikeustieteen valmennuskurssilla ja erilaiset koulutustehtävät ovat hänelle tärkeitä, siksi hän haluaakin auttaa oikeustieteeseen pyrkiviä menestymään valintakokeessa.


 

 

Saitko opiskelupaikan todistusvalinnassa?