Valmennuskurssit

Kurssin sisältö

Miksi kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen valmennuskursseille?

Filosofian, historian, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen valintakokeessa on hallittava hyvin valintakoekirjallisuus sekä kirjoitettava sujuvasainaisia ja analyyttisiä aineistoon pohjautuvia esseitä. Valmennuskurssilla pääset harjoittelemaan juuri valintakokeiden kannalta oleellisia asioita. 

Valmennuskurssi on suunnattu Helsingin yliopistoon pyrkiville. Kurssilla käydään opettajan kanssa yhdessä läpi valintakokeeseen valmistava kirjallisuus ja harjoitellaan vastaustekniikkaa sekä erilaisten aineistojen haltuun ottamista.

Valmennuskurssilla kerrytät valintakokeessa tarvittavia tietoja ja taitoja ja ulottuvillasi on koko kurssin ajan opettajan tuki. Kurssi auttaa rytmittämään omaa lukemistasi ja itsenäistä opiskeluasi. Paikan päältä voit myös löytää hyvää vertaistukea ja mukavia kurssikavereita!
Helsingin yliopiston filosfian, historian, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen valintakokeeseen valmentavan valmennuskurssin löydät täältä.

Valintakoetietoja

Filosofian, historian, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen yhteisvalinta keväällä 2024!

Helsingin yliopiston filosofian, historian, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen koulutusohjelmat yhdistävät voimansa kevään 2024 yhteisvalinnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla edellä mainituilla on yhteinen valintakoe. Voit siis hakea samalla valintakokeella filosofian, historian, kulttuurien ja/tai taiteiden tutkimuksen kandiohjelmiin Helsingin yliopistoon.

Filosofian opinnoissa perehdytään kaikkein perustavimpiin kysymyksiin. Opinnoissa tarkastellaan inhimillistä ajattelua ja sitä koskevaan tietoa, tutustutaan perusteellisesti filosofiaan itsenäisenä tieteenalana erityisaloineen sekä harjaannutaan filosofiseen analyysiin ja argumentaatioon. Filosofiasta valmistuneet toimivat monilla kulttuurielämän alueilla kuten hallinnossa ja suunnittelutehtävissä sekä opetuksen ja tutkimuksen saralla.

Historian opinnoissa kouluttaudut historian asiantuntijaksi. Opinnot antavat valmiuden käsitellä suuria tietomääriä ja arvioida tietoa kriittisesti. Historian opinnot mahdollistavat suuntautumisen monenlaisille työurille. Perinteisesti monet valitsevat tutkijan tai opettajan polun, osa taas arkisto-, kirjasto- tai museoalan tehtävät. Historiasta valmistuneita on myös töissä julkishallinnossa, erilaisissa tiedonhallintatehtävissä sekä viestintäalalla.

Kulttuurien tutkimuksessa voidaan tarkastella muun muassa erilaisia kulttuureja ja niiden kohtaamista, kulttuurien ja yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta, uskontoja ja perinteiden välittymistä sukupolvelta toiselle. Kulttuuri vaikuttaa monella eri tasolla aina yksilön arjesta yhteiskunnallisiin rakenteisiin ja globaaleihin ilmiöihin. Kulttuurialalta työllistytään muun muassa tutkijoiksi, asiantuntijoiksi, suunnittelu, kehitys- ja hallintotehtäviin, järjestötehtäviin, konsulteiksi, koordinaattoreiksi, tiedottajiksi, toimittajiksi, mediatyöhön ja opetuksen ja koulutuksen alalle.

Taiteiden tutkimuksessa voit erikoistua joko estetiikkaan, elokuva- ja televisiotutkimukseen, musiikkitieteeseen, teatteritieteeseen tai yleiseen kirjallisuustieteeseen. Taiteiden tutkimuksen parista voit työllistyä muun muassa tutkija-, asiantuntija- ja hallintotehtäviin. Osa valmistuneista valitsee taiteilijan, graafisen suunnittelijan, tuottajan tai suunnittelijan polun.

Löydät Helsingin yliopiston filosofia, historian, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen vanhat valintakokeet täältä.

 

Hakijamäärät kevät 2023

Hakukohde (Helsingin yliopisto)

Kaikki hakijat 2023

Ylin hakukohde yhteisvalinnassa

Aloituspaikat

Filosofia

612

228

25

Historia

849

282

32

Kulttuurien tutkimus

1024

304

70

Taiteiden tutkimus

705

220

50


Kurssikokemuksia

Otteita kurssilaisten palautteista aiemmilta vuosilta:

Opettajat

Kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen valmennuskurssilla keväällä 2024 toimii opettajana Jussi Pentikäinen. Jussi viimeistelee väitöskirjaansa Helsingin yliopistossa.

 

Rahaa takaisin kurssista

Etäopetuskurssit