Biotieteen valmennuskurssit

Kurssien sisältö

Miksi biotieteiden valmennuskurssille?

Biokemian ja molekyylibiotieteiden yhteisvalinnan valintakokeessa tulee hallita lukion biologia ja kemia hyvin, ja tietoa pitää lisäksi osata soveltaa aloja yhdistelevissä tehtävissä. Valintakokeessa menestyminen edellyttääkin asioiden perusteellisen hallinnan lisäksi sitä, että tiedot on jäsennelty ja perusteltu selkeästi vastauksissa. Valmennuskurssin opetuskerroilla perehdytään vaadittavaan vastaustekniikkaan sekä kokeessa jaettavan aineiston tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Biotieteiden valmennuskursseilla paneudutaan biologiaan ja kemiaan nimenomaan hakukohteen valintakokeen näkökulmasta. Kursseilla painotetaan ihmiskehon ja luonnon biologiaa solu- ja molekyylitasolla. Kemiassa perehdytään orgaaniseen kemiaan ja erilaisissa biosysteemeissä tapahtuviin kemian ilmiöihin.

Kurssin lopuksi pääset vielä testaamaan osaamistasi valintakoetta simuloivassa harjoituspääsykokeessa, jonka opettaja tarkistaa ja pisteyttää. Harjoituspääsykokeen jälkeen pääset kertaamaan haastavat aihepiirit ainekohtaisissa kertauspäivissä, joiden jälkeen olet valmis suuntaamaan valintakokeeseen!

Biokemian ja molekyylibiotieteiden yhteisvalinnassa voit hakea samalla kokeella yhteen tai useampaan näistä hakukohteista: Biokemia (Turun ja Oulun yliopistot), molekyylibiotieteet (Helsingin yliopisto) sekä Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka (LuK + FM, Tampereen yliopisto). Lisäksi järjestämme biolääketieteen valmennuskursseja, jotka valmistavat Itä-Suomen ja Turun yliopistojen biolääketieteen alojen valintakokeeseen!

Biotieteiden kurssit sisältävät laadukkaan opetuksen lisäksi verkko-oppimisympäristö Moodlen, jonka saat käyttöösi varaamisen jälkeen seuraavana arkipäivänä.

Biokemian ja molekyylibiotieteiden valmennuskurssit löydät täältä.

Valintakoetietoja

Miksi biotieteet?

Biotieteiden hakukohteisiin kuuluu useita hieman eri alueille painottuvia koulutusaloja, joihin haetaan biotieteiden yhteisvalinnan kautta.

Yhteisvalintaan kuuluvat hakukohteet ovat biokemia (Oulun ja Turun yliopistot), molekyylibiotieteet (Helsingin yliopisto) sekä bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan koulutusohjelma (LuK + FM, Tampereen yliopisto).

Bioteknologian tutkinto-ohjelmassa luonnontieteiden ja teknisten tieteiden osaaminen yhdistyvät lääketieteeseen tavoitteena terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Helsingin yliopiston molekyylibiotieteiden tutkinto-ohjelma on hakukohteista kaikkein monialaisin, sillä se antaa vahvan pohjan biotieteiden hyödyntämiseen mm. lääketieteessä, biotekniikkaa hyödyntävässä teollisuudessa, maa- ja metsätaloudessa sekä bio-, elintarvike- ja ravitsemustieteissä.

Kaikki biotieteiden koulutusohjelmat hyödyntävät luonnontieteiden uusimpia laboratorisia ja tietoteknisiä menetelmiä ihmisen ja/tai ympäristön hyväksi. Biotieteiden ammatteja ilmestyy jatkuvasti lisää yhteiskunnan tarpeiden ja osaamisen kehittyessä - niitä ei siis turhaan kutsuta tulevaisuuden aloiksi!

Kaikille biotieteiden aloille yhteistä on vahva osaaminen solu- ja molekyylitason biologiassa ja kemiassa, mikä näkyy myös pääsykoevaatimuksissa: kaikissa näissä valintakokeissa vaaditaan rautaista osaamista juuri näiden alojen lukiokursseista. Kaikilla biotieteiden kursseilla opiskellaankin lukion laaja oppimäärä biologiassa ja kemiassa ja valmennetaan hakijat kohtaamaan kokeessa jaettavat aineistot vahvalla rutiinilla!

 

Hakijamäärät kevät 2023


Hakukohde

Kaikki hakijat (ensisijaiset)

Aloituspaikat

Pisterajat todistusvalinta ensikertalaiset / kaikki

Pisterajat valintakoe ensikertalaiset / kaikki

Sisäänpääsyprosentti*

Oulu, biokemia

426 (54)

32

121,6

55,5

7,51 %

Turku, biokemia

618 (78)

42

125,8 / 122,1

60 / 59,75

6,80 %

Helsinki, molekyylibiotieteet

738 (189)

60

132,7 / 130,2

63,5 / 62,5

8,13 %

Tampere, bioteknologia

744 (150)

33

142,4 / 135,5

71,5 / 67,25

4,44 %

*Sisäänpääsyprosentit kaikkien hakijoiden ja aloituspaikkojen määrän perusteella.


Kurssikokemuksia

Otteita kurssilaisten palautteista edellisvuosien kursseilta:

Kevät 2023: 

"Opin uusia asioita ja sain itse opiskeltuihin asioihin lisää ymmärrystä. Opin siis melko paljon lisää."

"Vaikeita asioita käsiteltiin porukalla."

"Erittäin korkean tasoisia tehtäviä."


Kevät 2022:


"Toiveet siitä miten ja mitä haluttiin opiskella otettiin hyvin huomioon ja asiat käytiin läpi kattavasti"

"Tunnit olivat todella selkeitä ja etenivät johdonmukaisesti, oli helppo seurata ja pysyä mukana."

"Tunneilla oli sopivassa suhteessa tehtäviä ja itse luentoa. Luento-osuudet oli myös selkeitä ja dioihin oli helppo palata myöhemminkin."

"Materiaali oli sopivan laaja."

"Opiskeltavat asiat ja tehtävät keskittyivät hyvin valintakokeeseen. Vastaustekniikkatehtävät olivat hyödyllisiä."

"Opettajien kannustus auttoi oppimisprosessissa."

Kevät 2021:


”Opetus oli todella hyvää ja tunneilla oli aina positiivinen ilmapiiri!”

”Vaikka kurssin opetustahti on ollut kova, koen opettajan tuoneen asiat todella selkeästi esiin niin, että aiheista on saanut tärkeimmät ja keskeisimmät asiat hyvin painettua mieleen.”

”Materiaalien avulla on saanut konkreettista kuvaa minkälaiset tehtävät on hallittava kokeessa!”

”Sain uusia tapoja kerrata ja lukemisrutiini pysyi paremmin yllä, kun kurssillekin piti valmistautua.”

”Nelilaskimen käyttö tuli tutuksi ja biologian osaaminen syveni paljon.”

”Todella kattava kurssi. Paljon tehtäviä ja laskuharjoituksia ratkaisuineen, mikä on plussaa.”

”Mielestäni materiaalit olivat monipuoliset ja niihin oli valittu hyviä tehtäviä.”


Kevät 2020:


"Kurssilla opin paljon myös muilta oppilailta, ja kotitehtävien ja tehtävävihon ansiosta opiskelun suunnittelu oli helppoa."

"Kurssista oli hyötyä laaja-alaiseen kertaamiseen. Valmennus ei vastannut valintakoetta, koska koronatilanne muutti koetta, mutta olen erittäin tyytyväinen silti. Kiitos kurssista!!!! <33"

"Ymmärrys biologiasta ja kemiasta syveni ja sai hyvän käsityksen, minkä tasoisia kysymyksiä kokeessa tulisi olemaan."

"Opettajat olivat päteviä, heidän diansa kattavia ja opetus kaiken kaikkiaan hyvää."

Rahaa takaisin kurssista -takuu

Opettajat

Me opetamme sinua kursseilla keväällä 2024!

Petra Sipilä toimii biologian opettajana biotieteiden etäkurssilla. Petra on koulutukseltaan biologi ja työskentelee tutkijana Turun yliopiston Biolääketieteen laitoksella. Tutkimuksessaan Petra on keskittynyt miehen lisääntymisterveyden androgeenisäätelyyn. Tutkimustyön lisäksi Petra opettaa biolääketieteen opiskelijoita Turun yliopistossa. Petra haluaa antaa biotieteen kurssilaisille parhaat eväät tulevassa valintakokeessa onnistumiseen. Opettajana Petra tukee kurssilaisia vaikeiksi koettujen asioiden ymmärtämisessä, kokonaisuuksien hahmottamisessa ja tiedon soveltamisessa.

Petri Mäkelä vastaa tänä keväänä kemian osuudesta biotieteiden etäkurssilla. Petrin tausta on biolääketieteen ja lääkekehityksen aloilla, joissa peruskemian hallinta ja erityisesti orgaaninen kemia ovat keskeisiä aiheita. Petri on opettanut Eximialla aikaisemmin kemian abikursseilla sekä biolääketieteen, lääketieteen ja farmasian valmennuskursseilla. Opetuskokemusta hänelle on kertynyt myös myös yliopiston orgaanisen kemian, solubiologian ja farmakologian kursseilta. Petrin kanssa käydään biotieteiden valintakokeen kannalta tärkeät kemian osa-alueet läpi ja tehdään runsaasti valintakoetyyppisiä harjoitustehtäviä.


Etäopetuskurssit