University of Derby

University of Derby

Derby, Englanti

Derbyn yliopisto on yltänyt maailman 50:n parhaan yliopiston joukkoon (Guardian University Guide 2015), sekä jopa 5 parhaaksi Brittiläiseksi yliopistoksi joiltain tutkinnoiltaan. Derbyn yliopisto takaakin opiskelijalleen arvostetun tutkinnon ja korkean opetustason, runsaasti mielekkäitä vaihtoehtoja sekä juuri uusitut 150 miljoonan punnan tilat upealla kansallispuistoalueella Iso-Britanniassa. Laaja kurssitarjotin ja mahdollisuus yhdistellä eri tutkintosisältöjä houkuttelevat opiskelijoita. Derbyn yliopiston koulutustarjottimeen kuuluu taiteen, liiketalouden, kasvatustieteen, teknisten alojen, terveys- ja hoitotieteiden, oikeus-, humanistisen- ja sosiaalitieteiden ja luonnontieteiden opintoja. Kansainvälisessä yliopistossa opiskelee 1700 ulkomaalaista opiskelijaa yli 100 eri maasta. Derbyn yliopistolla on lisäksi hyvät suhteet muihin korkeakouluihin ympäri maailman. Koulu on valittu Iso-Britannian parhaimmaksi kansainvälisten opiskelijoiden tukemisessa! Ykköspaikan se on lunastanut myös vertailussa muun muassa käytännön asioissa avustamisessa, oppimisympäristöissä ja opetustilojen osalta.

Opiskelu Derbyn yliopistossa

Opiskelijoiden käytössä on henkilökohtainen mentori, joka tukee opiskelijaa läpi opintojen. Derbyssä opiskelevien mieleen ovat myös työelämän tilaamat tutkimusprojektit ja harjoitustyöt, joissa pääsee tekemään aitoja toimeksiantoja yrityksen tai organisaation tarpeisiin. Opetusryhmien koko pidetään pienenä, joten opiskelijat saavat paljon henkilökohtaista neuvontaa ja oppivat tuntemaan toisensa hyvin. Jokaisella kampuksella on oma kirjastonsa laajoine kirjavalikoimineen ja opiskelijoiden käytössä ovat tietokoneluokat ja ryhmätyöhuoneet. Tiloja on uusittu äskettäin yli 150 miljoonan punnan edestä, joten opiskelijat todella pääsevät nauttimaan nykyaikaisista ja laadukkaista puitteista.

Yleinen tyytyväisyys opiskeluun Derbyn yliopistossa sai hyvät tulokset (86%) kansallisessa tyytyväisyysmittauksessa (National Student Survey 2014) ja työllistymisprosentti oli huippuluokkaa: 96,7% on päässyt töihin tai jatko-opintoihin pian valmistumisen jälkeen!

Kansainvälisten opiskelijoiden suosiman yliopiston esittelyvideoon pääset tästä. Seuraa Derbyn yliopiston menoa Twitterissä!

Perinteisten kandidaatin ja maisterin tutkintojen lisäksi opiskelijoiden on mahdollista valita yhdistelmätutkinto – joka antaa mahdollisuuden yhdistää jopa kolmea eri tieteenalaa! Mikäli oma tulevaisuuden ala ei ole täysin selvillä tai olet kiinnostunut useammasta tutkinnosta, yhdistelmätutkinto (Joint Honours) voi olla ratkaisu. Työelämässä pidetään arvossaan moniosaajia, jotka pystyvät tarjoamaan osaamistaan useampaan tehtävään tai palvelemaan laajempaa asiakaskuntaa. Opiskelijoiden suusta kuulet totuuden – klikkaa tästä katsomaan videoita eri tutkintoja suorittavien kokemuksista. Vinkit yliopisto-opintoihin valmistautumiseen Derbyssä saat täältä!

Kandidaatin tutkinnot

Kattava listaus eri kandidaatintutkinnoista ja opintoaloista sekä yhdistelmäopinnoista.

Maisterin tutkinnot

Maisteriopintoja on tarjolla seuraavien tiedekuntien valikoimissa:

Business
Engineering & Technology
Education
Art & Design
Law, Humanities & Social Sciences
Health and Social Care

Opiskelijavaihto

Rikasta CV:täsi ja koe paras opiskeluvuotesi – lähde vaihtoon! Kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä vaihtoon Erasmus+ -ohjelman kautta. Vaihtojaksot opintojen tai töiden parissa ovat pituudeltaan 3-12 kuukautta toisessa EU-maassa. Pääset tutustumaan uuteen maahan, opit ymmärtämään toista kulttuuria ja saat elinikäisiä ystäviä. Erasmus+-tuki auttaa rahallisesti ja mahdollistaa opinnot toisessa yliopistossa. Kohteita on yli 33 yhteistyömaassa! Lue lisää ja inspiroidu.

Derby asuinpaikkana

Derby sijaitsee keskellä Englantia hyvien kulkuyhteyksien varrella. Elintaso on korkea, työmahdollisuudet hyvät ja elinkustannukset Iso-Britannian alhaisimmat! Derbyssä työllisyysaste (96,7%) on erittäin hyvä ja talouskasvu tuntuu alueella. Yliopistosta valmistuvilla työllisyysnäkymät ovat erittäin positiiviset. Lontooseen matkaa on 1,5h ja juna vie kätevästi niin suurkaupungin sykkeeseen kuin kohti Skotlannin uljaita maastoja. Isompia kaupunkeja ympärillä ovat Birmingham, Nottinham ja Sheffield, eikä pitkä matka ole Manchesteriin tai Liverpooliinkaan! Derbyn ympäristö on vehreää ja luonnonkaunista seutua, jossa Peak Districtin kansallispuiston luontoelämykset ja ikivihreä metsä kutsuvat kulkijaa. Derby on turvallinen kaupunki. Siirtymät ja asioiden hoitaminen käy kätevästi pyöräillen ja kävellen – ne ovatkin erittäin suosittuja kulkumuotoja näppärän kokoisessa perusbrittiläisessä kaupungissa. Derbyssä järjestetään myös kulttuuriin, musiikkiin ja taiteeseen liittyviä tapahtumia ja festareita kuten Derby Jazz Festival.

Derbyn kaupunkikeskus on kaunis ja tarjoaa ostoskeskuksia kuten yli 190 liikkeen Intu. Shoppailtavaa löytyy myös pienistä putiikeista ympäri kaupungin ja lisäksi kaupungissa on hyviä urheilumahdollisuuksia, mukavia ravintoloita ja illanviettopaikkoja etenkin historiallisella Cathedral Quarter –alueella. Pubeissa ja ravintoloissa opiskelijat on huomioitu edullisemmilla hinnoilla! Eri maiden ruokatarjonta on vahvasti esillä ruokapaikoissa; löydät Derbystä italialaista, intialaista, japanilaista ja thai-keittiön antimia, kuten myös tunnetut ruokaketjut Zizzi, TGI Fridays, Nando´s, Frankie & Bennie´s ja paljon edullisia takeway-ravintoloita.


Ilmoittaudu hakijaksi

Hae opiskelemaan ulkomailla

Perushaku
Takuuhaku